duminică, 29 mai 2011

Now that you're dead, what are you gonna do with your life?


       Un domn in costum negru, cu o cravata vargata sta picior peste picior, asezat confortabil intr-un scaun de piele. Priveste peste ochelari ceasul atarnat pe perete. Daca vrea, poate sa fie ora 15:00, asa cum poate sa fie ora 23:00.  Isi  potriveste butonii de la maneca stanga. Se aude o bataie in usa incaperii. Isi drege vocea si raspunde sec "Da". Dupa cativa pasi siguri, i se alatura pe scaunul din fata biroului sau, un barbat la vreo 50 de ani, cu capul ras, care priveste fix, fara sa clipeasca. Intreaba fara sa isi miste privirea "e bine?"...i se raspunde cu un ranjet satisfacut..." e bine"...Azi au iesit dintr-un laborator din Texas, 4 boli incurabile. Pentru inceput, 200 de oameni vor fi cobai fara sa stie. In acelasi timp, doua gazele gnu, isi nasc puii. Acum se scrie istoria.
        Barbatul cu capul ras intinde pe birou cateva plicuri albe, sigilate. Ridica privirea satisfacut si spune "hai...alege-l pe oricare, miza e aceeasi". Mana stanga a ochelaristului impunge cu penitza unui stilou scump unul dintre plicuri. Il trage spre el si se opreste. Pare a se gandi o secunda. Intinde mainile si strange toate plicurile gramada. "Tu te joci cu mine?".
       Maine incepe cel de-al treilea razboi mondial. Ordinea de zi: tsunami, foamete, cai de comunicare taiate. Ordine aleatoare. O sa ii spunem ..."Freda"....orice tsunami are nume de femeie. La buletinele de stiri, dupa evenimentul cu Freda, va fi o stire cu Uniunea Europeana si ceva cu niste fonduri. Ceva pozitiv pentru populatie la nivel global. "Fii atent...tu iei Europa dar lasa-mi mie zonele de conflict. Macar anul asta...Si lasa-mi si partea cu bacteriile. Daca rusii zic ceva, trimite-i la mine. Aia au mereu ceva de zis. Mai avem de lucrat la o serie de 35 de documentare...Target: 16-30 ani...Conditie: medie, cu aspiratii de revolutionari." Panica. Frica. Foame. Umilire. Supunere. Incet si sigur, doar nu se grabeste nimeni.We let them die, so we can live....

Un comentariu: